iPhone 6 Plus Review

iphone versiesDe iPhone 6 Plus is een feit. 9 september jl. heeft CEO Tim Cook de allereerst iPhone phablet aan de wereld getoond. In de presentatie was er aandacht voor twee nieuwe iPhones, de iPhone 6 met 4,7 inch display en de iPhone 6 Plus met 5,5 inch display. De slogan die Apple gebruikt bij de nieuwe generatie is Bigger than Bigger. En dat heeft alles te maken met het feit dat het schermformaat van beide toestellen groter is dan alle voorgaande generaties van de iPhone.

Afgeronde randen en sluimerknop verplaatst

Een nieuwe iPhone betekend doorgaans een nieuw design. Dit is ook het geval bij de iPhone 6 Plus. De iPhone stond voorheen bekend als een rechthoekig toestel met rechte randen. Het toestel is nog steeds rechthoekig maar de hoeken en de randen zal mooi afgerond. Daarnaast zijn de knoppen op de iPhone 6 Plus verandert, de sluimerknop is verplaatst van de bovenkant naar de rechterkant en de volumeknoppen zijn niet meer rond van vorm maar ovaal.

Groot maar slank

De iPhone 6 Plus is veel groter dan alle voorgaande generaties. Het toestel meet 158,1 x 77,8 x 7,1 mm. iPhone 6 Plus is ongelooflijk slank en dat ondanks zijn grote formaat. Het design team van Apple heeft onder leiding van Jonathan Ive de iPhone 6 Plus een slank design kunnen geven doordat het Retina HD Display enorm dun is, het is het dunste display ooit door Apple geproduceerd. Doordat het toestel ongelooflijk slank is, is Apple niet instaat geweest om de camera mooi in het design te passen, hierdoor steekt de camera unit iets uit.

Retina HD Display?

Het display van de iPhone 6 Plus is ongelooflijk scherp en helder. Apple heeft het display gebombardeerd tot Retina HD. Het is een nieuwe generatie van de geliefde Retina Displays. iPhone 6 Plus heeft een 5,5 inch Retina HD Display met een schermresolutie van 1920 x 1080 pixels. Dit betekend dat het een Full HD scherm is. Je hebt nog nooit een iPhone in handen gehad die alles zo levensecht weergeeft. De kleuren worden stuk voor stuk prachtig weergegeven op de iPhone 6 Plus.

A8 64-bit architectuur chip

De nieuwe A8-chip is verbazingwekkend. Het is enorm krachtig en veel sneller dan zijn voorganger en het mooiste is dat het energiezuinig is. Dit komt direct ten goede aan de batterij van de iPhone 6 Plus. Apple krijgt al jaren kritiek op de levensduur van de batterij maar het Amerikaanse bedrijf claimt nu dat de batterij veel langer meegaat dan ooit te voren. De A8-chip is tot 25 procent sneller qua CPU-prestaties en tot 50 procent sneller qua GPU-prestaties.

iSight camera al jaren geliefd

Iets wat goed is hoeft niet volledig op de schop en dat heeft Apple gedacht bij de iSight camera. De camera van de iPhone is razend populair om foto’s mee te maken en de iSight camera word al sinds iPhone 4s geroemd. Apple heeft de iSight camera wel voorzien van een nieuwe sensor bij de iPhone 6 Plus en de camera is nu uitgerust met optische beeldstabilisatie (OIS). Hierdoor worden de foto’s nog scherper en is het maken foto’s nog plezierige.

16, 64 en 128 gigabyte opslagcapaciteit

Wat opvalt bij iPhone 6 Plus is dat de opslagcapaciteit van het toestel een rare sprong maakt, dit is ook het geval bij de iPhone 6. De opslagcapaciteit maakt een sprong van 16 gigabyte naar 64 gigabyte en daarna komt de variant met 128 gigabyte. Zoals je kunt lezen is de 32 gigabyte variant niet meer verkrijgbaar. Apple heeft hier niet een reden voorgegeven maar het feit is wel dat je nu een iPhone 6 Plus met 64 gigabyte kunt kopen voor de prijs van een 32 gigabyte. Eigenlijk is het alleen maar een win win situatie.

Verkoopadviesprijs aan de hoge kant

iPhone 6 Plus is groter, beter en mooier. Het laatste zal niet bij iedereen gelden maar ik vindt het een prachtig mooi toestel geworden en helemaal in combinatie met het totaal vernieuwde iOS 8 is iPhone 6 Plus voor mij de ideale smartphone. Ik kan niet wachten tot ik het toestel in handen heb om hem dagelijks te gebruiken. Enig nadeel is dat iPhone 6 Plus enorm aan de prijs zit. De verkoopadviesprijs voor iPhone 6 Plus is:

  • iPhone 6 Plus – 16GB – € 799,00
  • iPhone 6 Plus – 64GB – € 899,00
  • iPhone 6 Plus – 128GB – € 999,00

De getoonde prijzen gelden voor een los toestel. Gelukkig wordt iPhone 6 Plus ook aangeboden met een abonnement want koop je iPhone 6 Plus in combinatie met een abonnement dan ontvang je enorm veel korting op de aanschafprijs van het toestel.