Fiets die Smartphone blokkeert?

0

Zonder Smartphone op pad gaan voelt tegenwoordig bijna hetzelfde als zonder kleren de straat op gaan. Vooral de jeugd kan haast niet meer zonder zijn of haar Smartphone. Het apparaat wordt werkelijk overal mee naar toe genomen, zelfs onder de douche. Mensen zijn nieuwsgierig en willen daarnaast erg graag aandacht hebben van de medemens. In dat opzicht is de Smartphone natuurlijk de ideale oplossing. Wie tegenwoordig een mobiel abonnement met internet heeft, en wie heeft dat nu niet tegenwoordig, kan de hele dag door de activiteiten van hun vrienden volgen via Social Media programma’s zoals Facebook en Twitter. Anderzijds trekken we graag de aandacht van onze Social Media vrienden door allerlei nieuws te posten en te delen. Even een leuke foto nemen of een filmpje schieten en hup, binnen een handomdraai delen we het met al onze Facebook vrienden of zetten we het op Instagram. Een kind kan de was doen, wat dat betreft. En voor de prijzen hoeven we het ook niet meer te doen natuurlijk. Tegenwoordig bieden de diverse sim only providers voor een appel en een ei snelle mobiele abonnementen met internet aan. De prijzen voor mobiele abonnementen zijn relatief laag geworden, mede door de enorme onderlinge concurrentie op de telecommarkt.

Smartphone verboden in de auto

Al een tijdje is het gebruik van de Smartphone tijdens het autorijden, althans het in de hand hebben van onze mobiele telefoon tijdens het rijden, verboden. Als je het toch doet en betrapt wordt kun je rekenen op een behoorlijk hoge boete. Maar toegegeven, omdat de pakkans klein is, zie je toch nog heel veel mensen hele telefoongesprekken voeren tijdens het autorijden met de telefoon in de hand. Er zijn zelfs plannen om het totale gebruik van de Smartphone in de auto te verbieden, dus ook het handsfree bellen.

Mobiel bellen op de fiets

Maar er worden nu zelfs fietsen ontwikkeld die ervoor kunnen zorgen dat er niet meer gebruik kan worden van de Smartphone tijdens het bellen. Zo is Gazelle bezig met de ontwikkeling van een fiets die de smartphone uitschakelt. De fietser moet dan wel een app instalelleren die via Blue Tooth verbinding maakt de fiets zelf. Op het moment dat de fietser vervolgens boven een bepaalde snelheid komt tijdens het fietsen, schakelt de geïnstalleerde app de Smartphone automatisch uit. Het probleem zit momenteel natuurlijk vooral in het feit dat de fietser zelf de app moet installeren. Maar wellicht is de app in de toekomst standaard aanwezig op alle Smartphone en is die niet uit te zetten. De toekomst zal het leren.

Delen

Over de schrijver

Peter Keupink

Reageren op het bericht