De iPhone 6 Plus VS de gloednieuwe iPhone XS Max

0

9 September 2014 was het moment dat Apple de iPhone 6 Plus introduceerde. Dit was het begin van een nieuw hoofdstuk van een serie iPhone ‘s.

Inmiddels zijn we 4 jaar verder en heeft Apple al heel wat opvolgers van de iPhone 6 Plus uitgebracht. De gloednieuwe iPhone XS Max is het nieuwste product van Apple die in dit hoofdstuk past. In deze blog leggen we beide toestellen eens naast elkaar en gaan we kijken wat nou eigenlijk precies de verschillen zijn.

Design

Om direct bij het begin te beginnen is het design van de XS Max anders dan zijn voorgangers. In plaats van de home button en de zwarte randen om het scherm zoals bij de 6 Plus is de XS Max één groot scherm. De iPhone XS Max heeft dan ook een omtrek van 6,5 inch beeldscherm   waarbij de iPhone 6 Plus het moet doen met een 5,5 inch beeld scherm.

Qua omtrek van het toestel wint de iPhone 6 Plus net, met een hoogte van 158,1mm en een breedte van 77,8mm blijft het de iPhone XS Max net voor.

Specificaties

Anno 2018 is de technologie veel verder ontwikkeld dan 4 jaar geleden toen de iPhone 6 Plus uitkwam. Dit betekent dat de nieuwe iPhone XS Max veel beter en sterker in elkaar is gezet.

Hieronder zullen de meest belangrijke specificaties staan van de toestellen.

iPhone 6 Plus iPhone XS Max
5,5 inch retina HD beeldscherm 6,5 inch super retina HD beeldscherm
8 megapixels camera 12 megapixel camera’s
Touch ID Face ID
A8 chip A12 Bionic-chip met neurel engine
Waterbestendig

Dat het duidelijk is dat de iPhone XS Max betere specificaties heeft, is geen grote schok. Echter is de iPhone 6 Plus nog bij vele Apple liefhebbers een favoriet. Dit komt puur door het feit dat dit het eerste toestel is in de plus-series en dat veel consumenten met dit toestel zijn begonnen aan hun iPhone Plus hoofdstuk.

Prijs

De iPhone 6 Plus gaat al een tijdje langer mee dan de iPhone XS Max en dat is zeker te merken in de prijs. De prijs is afhankelijk van het geheugen dat in het toestel zit.

iPhone 6 Plus iPhone XS Max
16 GB – 380 € 64 GB – 1259 €
64 GB – 650 € 256 GB – 1429 €
512 GB – 1659 €

 

Al deze prijzen zijn exclusief een abonnement. Wilt u graag een los toestel kopen en een apart abonnement? Bekijk dan de Youfone ervaringen van mensen die hier vertellen hoe zij Youfone ervaren.

Delen

Over de schrijver

Peter Keupink

Reageren op het bericht