WhatsApp gaat berichten versleutelt versturen

0

De beveiliging van WhatsApp wordt flink opgeschroefd. De gratis berichtendienst neemt vergaande maatregelen om het onderscheppen en afluisteren van WhatsApp’jes onmogelijk te maken. In de nieuwe versie (test) worden berichtjes versleutelt verstuurt en pas bij de ontvanger weer ontcijferd. Daarbij zijn de ontvanger en de verzender de enige personen die de versleutelde berichtjes van elkaar kunnen lezen.

Door het opschroeven van de beveiliging bij de tekstberichten is WhatsApp zelf niet meer instaat de berichten te lezen. Dit is een doorn in het oog van veel overheden en inlichtingendiensten. WhatsApp kan nu geen rol meer spelen bij het helpen van de overheden en inlichtingendiensten. Als zij aankloppen bij WhatsApp kan het bedrijf niets meer voor hun betekenen.

Sinds Edward Snowden de vuile was buiten heeft gehangen zijn technologiebedrijven harder gaan werken aan de beveiliging van hun diensten. Consumenten moeten ons kunnen vertrouwen en met het vertrouwen win je consumenten, zo denken de technologiebedrijven. Zo hebben Apple en Google verschillende beveiligingen aangescherpt om de consument tevreden te houden. Dit is natuurlijk tegen het zere been van bijvoorbeeld de FBI.

Vooralsnog betreft het een testversie van WhatsApp. Het is niet duidelijk wanneer de nieuwe versie te downloaden zal zijn en voor welke platformen het allemaal komt. De testversie is voor het Android platform.

Delen

Over de schrijver

Peter Keupink

Reageren op het bericht