Waarom je absoluut moet wachten op de iPhone 8

0

De nieuwe iPhone staat letterlijk om de hoek te wachten. Nog maar drie weken en dat is het zover. De releasedatum is nog niet bekend maar door alle geruchten die ons om de oren vliegen weten we al veel over het nieuwe toestel. Zit je te twijfelen of je wel moet wachten met het kopen van een nieuwe smartphone? Wacht er nog maar even mee. De iPhone 8 is zeker het wachten waard, zo blijkt uit het volgende:

OLED display

Voor de eerste keer krijgt een iPhone een zogenoemd OLED scherm. Dit biedt een hoger contrast maar ook zijn de kleuren zwart nog donkerder. Dat is niet het enige. Het nieuwe scherm vult bijna de gehele voorkant. Al kennisgemaakt met de LG G6 of Samsung Galaxy S8? Dan weet je ongeveer hoe het display van de iPhone 8 eruit komt te zien. Met een screen-to-body ratio van 83 procent is het zeker indrukwekkend te noemen. Het design van het scherm is door Apple zelf in de software van de Homepod gelekt. Niet zo slim, maar beter voor ons.

Gezichtsherkenning

Sterke geruchten vertellen ons diverse keren dat de iPhone 8 de beschikking krijgt over gezichtsherkenning. Dit zou niet de plek van TouchID vervangen maar kan wel gebruikt worden om de smartphone te ontgrendelen. Met behulp van infrarood kun je de scanner ook in het donker gebruiken.

Waterdicht

Ooit de telefoon in het toilet laten vallen? Dan weet je hoe funest waterschade kan zijn. Met de iPhone 8 behoort dat tot het verleden. De smartphone wordt wederom water- en stofdicht, mogelijk zelfs met een IP68 certificatie. Dit betekent dat je het toestel in bad kunt leggen waarna het zonder problemen blijft werken. Niet zo slim om te doen, wel leuk om eens te proberen (als je lef hebt).

Draadloos opladen

Je smartphone opladen zonder kabels is de toekomst. Android telefoons beschikken al over deze feature maar de iPhone nog niet. De iPhone 8 wordt de eerste smartphone met deze functionaliteit. Het is nog niet bekend wat de grootte van de batterij wordt.

Nog één ding

De iPhone 8 wordt niet goedkoop. Als je de iPhone 8 met abonnement wilt kopen dan moet je er rekening mee houden dat je een krediet krijgt van meer dan 1000 euro. Dat is namelijk de prijs van een losse iPhone 8 als we de geruchten mogen geloven. Alle nieuwe functies inclusief verbeterde onderdelen leidden tot deze hoge prijs. Met deze prijs is het zelfs de duurste iPhone ooit, maar je krijgt er wel daadwerkelijk een unieke iPhone voor.

Delen

Over de schrijver

Peter Keupink

Reageren op het bericht