Volgend jaar zoeken we via Safari met Yahoo of Bing

0

Als je nu Safari openend op je iPhone 6 Plus en je typt een zoekterm in dan wordt er automatisch gezocht via de zoekmachine van Google. Er bestaat een grote kans dat dit vanaf volgend jaar gaat veranderen. Het contract tussen Apple en Google loopt namelijk af en er zijn meerdere gegadigden om de plek van Google in te nemen. Yahoo en Bing hebben zich al gemeld bij Apple om de plek van Google in te nemen.

Als je als zoekmachine standaard ingesteld wilt worden moet je met een grote zak geld op tafel komen, want Safari is een razend populaire browser die op Apple gebruikt op de iPod Touch, iPhone en iPad. De zoekmachine in Safari wordt dagelijks miljoenen keren gebruikt en dat kan weer lucratief zijn voor een zoekmachine als Yahoo of Bing. Doordat er dagelijks heel veel gezocht wordt via Safari kun je als zoekmachine je naamsbekendheid vergroten. Het is nu ook al mogelijk om Yahoo of Bing te selecteren als standaard zoekmachine, maar veel gebruikers van Safari veranderen dit niet. Het vergt helemaal niet heel veel tijd en misschien wist je wel niet eens dat de mogelijkheid bestond. Als je Google niet meer als standaard zoekmachine wilt gebruiken kun je dit via instellingen aanpassen (Instellingen > Safari).

Dorodat heel veel gebruikers de zoekmachine niet veranderen levert het Google enorm veel zoekvolume op en dat is weer goed voor de advertentie inkomsten voor Google. Apple en Google zijn eigenlijk concurrenten van elkaar en daarom ligt het voor de hand dat Apple in zee gaat met een andere partij, bijvoorbeeld met één van de twee gegadigden. Hierbij geldt wel wie het hoogst biedt zal de plek van Google volgend jaar kunnen overnemen.

Delen

Over de schrijver

Peter Keupink

Reageren op het bericht