Tips om te internetten op je tablet

0

Een van de meest verkochte elektronica producten het afgelopen jaar is de tablet, in bijna elk huishouden is wel een tablet te vinden. Veel functies van de tablet werken enkel wanneer je verbinding hebt met internet. Thuis heb je waarschijnlijk een WiFi verbinding waardoor je eenvoudig je tablet kan verbinden met het internet. Maar wat als je buitenshuis op je tablet wilt internetten en je niet in de buurt bent van je eigen WiFi verbinding? We gaan je een paar tips geven waardoor je alsnog lekker kan internetten op je tablet!

Openbaar WiFi netwerk

Internet is niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Hier hebben veel bedrijven handig gebruik van gemaakt door je gratis WiFi internet aan te bieden wanneer je hun winkel bezoekt. In elke McDonald’s vestiging zit bijvoorbeeld een draadloze internet verbinding die toegankelijk is voor alle gasten. Zo kan jij zorgeloos internetten en geeft McDonald’s je extra¬† motivatie om hun locatie te bezoeken. Daarnaast zijn er ook steeds meer gemeenten die in hun winkelcentrum een dergelijke service aanbieden. Of bijvoorbeeld in bedrijfspanden is het ook niet meer weg te denken.

Mobiel internet

De tablets bestaan in 2 versies, namelijk de tablets met- en zonder 4G ondersteuning. De tablets die dit wel hebben zijn uitgerust met een houder voor een simkaart. Wanneer je dan gebruik wilt maken van mobiel internet op je tablet, dien je alleen nog een simkaart aan te schaffen. Dit kan door een abonnement af te sluiten of door gebruik te maken van een prepaid simkaart.

Mobiele hotspot

Wanneer je enkel heel incidenteel gebruik maakt van internet op je tablet, kan je er ook voor kiezen om van je mobiele telefoon een WiFi hotspot te maken. Je tapt met je tablet dan internet af van je telefoon, die voorzien is van een internetbundel. Uiteraard kan je ook kiezen voor een telefoon met een groot display, die die van een tablet benadert. De iPhone 6 plus kan hier uitkomst in bieden.

 

Delen

Over de schrijver

Peter Keupink

Reageren op het bericht