iPhone 6 Plus Specificaties

iphone 6 en 6 plusIn het Flinter Centre for the Performing Arts in Cupertino is de iPhone 6 Plus gepresenteerd. Apple heeft zoals het gebruikelijk is bij een nieuwe reeks apparaten een speciaal evenement georganiseerd. Dit jaar was het Apple Event terug op de plaats waar 30 jaar geleden de eerste Mac computer door voormalig CEO Steve Jobs gepresenteerd werd. De zaal van het Flinter Centre en iedereen die de live stream via internet volgende zat vol spanning te wachten op wat Apple te presenteren had. Het was min of meer duidelijk dat Apple de nieuwe iPhone zou gaan presenteren, maar het was niet één nieuw model het waren er dit jaar twee en beide toestellen zijn high-end smartphones.

CEO Tim Cook presenteerde de iPhone 6 met 4,7 inch display en de iPhone 6 Plus met 5,5 inch display. Het betreft alweer de achtste generatie en het is voor het eerst sinds de iPhone 5 dat Apple het beeldscherm vergroot heeft. Tijdens de presentatie werden de specificaties, functies en features zoals gewoonlijk ook bekend gemaakt.

Design

Het zal iedereen meteen opvallen dat iPhone 6 Plus een phablet is. Het toestel heeft een beeldscherm dat maar liefst 1,5 inch groter is dan de iPhone 5s en het is zelfs 0,8 inch groter dan het beeldscherm van iPhone 6. Het design team van Apple heeft onder leiding van Jonathan Ive een geweldig mooi toestel weten te creëren. Door de perfecte harmonie te creëren tussen hardware en software is het design team instaat geweest om een super slanke iPhone 6 Plus op de markt te brengen. iPhone 6 Plus meet 158,1 x 77,8 x 7,1 mm en hiermee is het toestel aanzienlijk slanker dan iPhone 5s. Het gewicht is daar in tegen wel flink toegenomen maar dat past bij het formaat van het toestel, iPhone 6 Plus weegt 172 gram.

Capaciteit, uitvoeringen en prijs van iPhone 6 Plus

iPhone 6 Plus is verkrijgbaar in de welbekende kleuren Space Grey, Silver en Gold. Het zijn exact dezelfde kleuren als bij de iPhone 5s, blijkbaar vallen deze kleuren nog steeds in de smaak bij de consumenten. Space Grey is de best verkochte kleur voor de iPhone, gevolgd door Silver en Gold.

De opslagcapaciteit van iPhone 6 Plus is wel aangepast. Er werd verwacht dat 32 gigabyte de standaard werd maar Apple heeft juist de 32 gigabyte versie van de iPhone geschrapt. Hiervoor in de plaats is een 128 gigabyte versie terug gekomen. Dit betekend dat de 16 gigabyte versie de standaard blijft en dat eindelijk de langverwachte 128 gigabyte versie beschikbaar komt bij iPhone 6 Plus. Iphone 6 Plus is aanzienlijk duurder dan iPhone 6 zie hieronder de verkoopadviesprijs voor de iPhone 6 Plus:

  1. 16 gigabyte € 799,00
  2. 64 gigabyte € 899,00
  3. 128 gigabyte € 999,00

5,5 inch Retina HD Display

iphone 6 zijkantHet display van de iPhone 6 Plus is niet alleen groter geworden het heeft ook nog eens een Full HD resolutie. Met de iPhone 6 Plus geniet je van een een veel betere kijkervaring. Het 5,5 inch Retina HD Display heeft een schermresolutie van 1920 x 1080 pixels wat neerkomt op 401 pixels per inch. Het display loopt rond door tot de zijkanten waardoor je een betere kijkhoek zal hebben. Het Retina HD Display is de nieuwe standaard en het is het dunste Retina Display ooit gemaakt. Wil je alle content op je smartphone levensecht ervaren kies voor iPhone 6 Plus!

Krachtiger, sneller en energiezuiniger

Bij iPhone 5s had Apple een wereldprimeur als het gaat om de chip in het toestel, het was namelijk de allereerste 64-bit chip in een smartphone. Apple zou Apple niet zijn als de chip in iPhone 6 Plus nog krachtiger, sneller en vooral energiezuiniger zal zijn. In het nieuwe toestel treffen we de tweede generatie van de 64-bit chip aan, de A8-chip met 64-bit architectuur, die ondersteund wordt door de vernieuwde M8 coprocessor. De A8-chip is de snelste en krachtigste processor die Apple tot nu toe heeft geproduceerd. De nieuwe chip is to maar liefst 50 keer sneller qua CPU-prestaties en tot 84 keer sneller qua GPU-prestaties. Door de kracht en snelheid is het mogelijk om met iPhone 6 Plus grafisch intensieve games te spelen.

Apple wordt al jaren achtereenvolgend bekritiseerd om de levensduur van de batterij. Bij iPhone 6 Plus is dit volgens Apple verleden tijd. Doordat de A8-chip in combinatie met de M8 coprocessor werkt is het stukken energiezuiniger, ondanks dat het 5,5 inch beeldscherm aangedreven moet worden. Door de energiezuinige chip wordt de batterij ontzien en wordt de levensduur van de batterij verlengt. Apple claimt dat je met iPhone 6 Plus in stand-by stand 16 dagen batterij hebt.

Meest geliefde camera bij een smartphone

De iSight camera van Apple is al jaren één van de meest gebruikte camera’s voor het maken van prachtige foto’s met een smartphone. Waarom zou Apple iets wat ongelooflijk populair is veranderen? Apple kiest er juist voor om de iSight camera telkens maar weer te verbeteren en dat lukt ze ieder jaar weer opnieuw. De iSight camera heeft een volledig nieuwe sensor maar het heeft nog steeds 8 megapixels en dezelfde diafragma als bij de iPhone 5s. Door gebruik te maken van nieuwe technologie en verbeterde software is de iSight camera in iPhone 6 plus sterk verbeterd. De iPhone 6 Plus heeft zelfs Optische beeldstabilisatie waardoor de foto’s altijd scherp en helder zijn.

Meer sensoren op iPhone 6 Plus aanwezig

Alles aan iPhone 6 Plus is verbeterd of veranderd en er zijn her en der ook nog eens nieuwe sensoren toegevoegd zodat het toestel bijna alles kan meten. Sensoren die je vindt op de iPhone 6 Plus zijn:

  • Touch ID
  • Barometer
  • Gyroscoop met 3 assen
  • Versnellingsmeter
  • Nabijheidssensor
  • Omgevingslichtsensor