iPhone 6 Plus Release Datum

iphone 6 plus  kleurenHet is eindelijk een feit! Apple heeft zijn eerste iPhone phablet gepresenteerd. Dinsdag 9 september jl. heeft de Amerikaanse elektronica gigant de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus aan de wereld voorgesteld. Het zijn twee volledige nieuwe toestellen en het eerste wat iedereen zal opvallen bij de nieuwe generatie van de iPhone is dat het schermformaat aanzienlijk groter is geworden. Het groter worden van het schermformaat is niet het enige wat verandert is, alles maar dan ook echt alles is op de schop gegaan bij de iPhone 6 en 6 Plus.

De meeste aandacht gaat natuurlijk uit naar de iPhone 6 Plus, dit toestel heeft een 5,5 inch beeldscherm en is op sommige gebieden net iets beter als de iPhone 6 die een 4,7 inch beeldscherm heeft. De twee toestellen hebben beide een nieuwe Retina display, Apple heeft de nieuwe generatie Retina displays gebombardeerd tot Retina HD displays. De iPhone 6 Plus heeft maar liefst 185 procent meer pixels dan het Retina display van de iPhone 5s. Het 5,5 inch beeldscherm is Full HD want het heeft een schermresolutie van 1920 bij 1080 pixels wat neerkomt op 401 pixels per inch.

Wat verder opvalt aan de nieuwe iPhone is dat het toestel een nieuw design heeft. Het is nog steeds een strak design zoals we gewent zijn van Apple, alleen heeft het toestel nu afgeronde hoeken en randen. De iPhone 6 Plus mag dan wel qua formaat veel groter zijn maar het is ultra dun, het toestel meet slechts 7,1 mm in dikte.

iPhone 6 Plus beschikbaar vanaf 26 september

Apple heeft dit jaar dus wederom twee nieuwe toestellen op de markt gebracht. Het zijn beide toptoestellen maar de iPhone 6 Plus heeft net dat beetje extra wat je verlangt bij een smartphone. Echt revolutionair kun je helaas de iPhone 6 en iPhone 6 Plus niet noemen maar het is een geweldig Apple product geworden. De release datum van de iPhone 6 Plus is voor Nederland vastgesteld voor vrijdag 26 september. Zowel de iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn die dag vanaf 08.00uur verkrijgbaar bij de Apple Store en je kunt vanaf 26 september het toestel ook online bestellen.

Is je oog gevallen op de iPhone 6 Plus of de iPhone 6? Je hebt de keuze uit drie kleuren namelijk Space Grey, Silver en Gold. Apple heeft exact dezelfde kleuren op de makrt gebracht als bij het voorgaande vlaggenschip. De kleuren Space Grey en Silver zijn identiek maar de Gold kleur lijkt een diepere kleur te hebben.

Qua opslagcapaciteit is er wel een verandering opgetreden. De 32 gigabyte versie is geschrapt en hiervoor in de plaats komt een 128 gigabyte versie. Veel Apple liefhebbers wachten al lange tijd op een iPhone met 128 gigabyte opslagcapaciteit en nu is die eindelijk verkrijgbaar. Het enige nadeel is dat de 32 gigabyte versie niet verkrijgbaar is maar voor dezelfde prijs kun je nu een 64 gigabyte versie kopen. Zie hieronder welke prijs er voor een los toestel gehanteerd wordt bij de iPhone 6 Plus.

  • 16 gigabyte € 799,00
  • 64 gigabyte € 899,00
  • 128 gigabyte € 999,00