Prepaid of abonnement?

0

Is jouw iPhone toe aan vervanging? Dan is het slim om je te verdiepen in wat je hierna wilt. Een iPhone die twee jaar oud is krijgt vaak verschillende kwaaltjes, waaronder een korte batterijduur. Als je er eenmaal achter bent wat voor telefoon je wilt nemen is het nog de vraag, ga je voor een prepaid simkaart of kies je toch voor een abonnement. In dit artikel zullen wij beide mogelijkheden met elkaar vergelijken zodat jij precies weet wat er beter bij jou past.

Abonnement

Dit is de laatste jaren de populairste manier van een telefoon kopen. Het voordeel van een abonnement aanschaffen is dat je niet lang hoeft te sparen voordat je een telefoon kunt gebruiken. Nieuwe smartphones zijn erg duur en veel studenten hebben dus niet het geld om dit bedrag direct te betalen. Dan is een abonnement de ideale oplossing. Bij een abonnement sluit je vaak een contract van 2 jaar waarbij je maandelijks een vast bedrag betaald. Daarnaast betaal je soms vooraf nog een relatief klein bedrag voor de telefoon, maar dit is afhankelijk van de telefoon die je uitkiest. Voor dit vaste bedrag per maand krijg je een bepaald aantal belminuten en MB’s, deze zijn ook weer afhankelijk van hoe hoog het maandelijkse bedrag is dat je betaald. Toch ben je aan het einde van dit contract vaak veel meer geld kwijt voor je telefoon dan wanneer je een prepaid simkaart koopt.

Prepaid simkaart

Zoals hiervoor al gezegd is het nadeel van een prepaid, dat je de telefoon los moet kopen. Dit bedrag is voor veel mensen lastig om in één keer te missen. Toch is deze manier stukken veiliger dan wanneer je een abonnement afsluit. Je bepaalt namelijk zelf hoeveel belminuten je op de simkaart zet en gebruikt deze tot ze op zijn, je zit dus nergens aan vast.

Delen

Over de schrijver

Peter Keupink

Reageren op het bericht