iPhone met sim only of een vast abonnement

0

iPhone met een sim only of een vast abonnement kiezen?

Sta je op het punt dat je jouw telefoonabonnement moet gaan verlengen, alleen heb je nog geen idee wat de volgende stap is? Veel mensen kampen met deze kwestie, want het aanbod is grandioos vandaag de dag. Het valt dus nog niet mee om het juiste telefoonabonnement te kiezen. In dit artikel gaan we twee soorten abonnementen uitlichten, namelijk het traditionele abonnement met gratis toestel en het sim only abonnement. Wat zijn de voordelen bij beide opties en welke kies jij?

Traditioneel abonnement

De normale variant die al jaren wordt gebruikt in Nederland is het traditionele abonnement waarbij je een gratis toestel krijgt. Vaak zit je met dit soort abonnementen voor minimaal twee jaar vast aan een provider. In ruil voor deze lange contractduur krijg je een gratis smartphone. Indien je dus bijvoorbeeld een iPhone wilt hebben, let dan goed op de bedragen die je elke maand zou moeten betalen. Tegenwoordig lijkt het erop dat het een aflopende zaak is met de traditionele abonnementen, omdat veel mensen het zat zijn om maandelijks tientallen euro’s neer te tellen. Zij neigen dan naar een sim only abonnement, maar is dat wel een verstandige keuze?

Sim only abonnement

Zoals aangegeven stappen steeds meer mensen af van het traditionele abonnement en kiezen voor sim only. De grootste reden is dat je met een sim only abonnement maandelijks slecht een paar euro kwijt bent. Daartegenover moet je een toestel wel los kopen. Mocht je dus de nieuwste iPhone willen, dan bestaat de kans wel dat je de volle mep moet betalen. Maar tegenwoordig zijn er ook middelen waarmee je zelfs korting kunt krijgen voor de nieuwste toestellen als je een sim only abonnement hebt. Daarbij komt ook dat je voor sim only geen andere kosten hebt. Je betaalt gewoon voor wat je afsluit. Het lijkt er dus op dat je voordelig uit bent met sim only, maar kies je ook daadwerkelijk voor deze abonnementsvorm?

 

Delen

Over de schrijver

Peter Keupink

Reageren op het bericht