iPhone 6 Plus verstoot iPad Mini

0

Pocket de later lezen-dienst meld dat de iPhone 6 Plus steeds vaker gebruikt wordt om artikelen te lezen. De applicatie meld dit aan de hand van twee miljoen app-sessies van voor en na de release van de nieuwe iPhone.

De later lezen-dienst laat gebruikers van de iPhone en iPad artikelen, foto’s en teksten opslaan, waardoor deze op een later tijdstip offline gelezen of bekeken kunnen worden. De applicatie wordt voornamelijk gebruikt bij lange artikelen, die gebruikers van Pocket op een later tijdstip willen gaan lezen.

Uit het onderzoek van Pocket komt naar voren dat iPhone 5s gebruikers vaker de iPad gebruiken om later artikelen te lezen dan bij de iPhone 6 Plus. Het percentage gebruikers van iPhone 6 Plus die de applicatie Pocket gebruiken voor het later lezen van artikelen ligt tussen de 70 en 80 procent en hiermee verdringt de iPhone 6 Plus de iPad Mini.

De iPhone 6 Plus wordt ook vaker gebruikt bij het bekijken van video’s. Gebruikers van iPhone 6 Plus kijken 40 procent meer video’s op de smartphone dan gebruikers van de iPhone 5s. Vooral in het weekend worden er meer video’s bekeken op de iPhone 6 Plus.

Volgens de later lezen-dienst komt dit voornamelijk omdat het scherm van de iPhone 6 Plus groter is. Het beeldscherm van het toestel is aanzienlijk groter dan de iPhone 5s en nog maar 1,5 inch kleiner dan de iPad Mini. Sinds de komst van de nieuwe iPhones zijn de verkopen van iPad Mini ook gekelderd.

Delen

Over de schrijver

Peter Keupink

Reageren op het bericht