iPhone 5c wordt volgend jaar uit de productie gehaald

0

Een goed jaar geleden kwam Apple met de iPhone 5c. Het kleurrijke toestel kreeg enorm veel kritiek op het design en de specificaties. Volgens analisten was het toestel slechts een reïncarnatie van de iPhone 5 uit 2012.

Macrumors meldt op basis van het Taiwanese Industrial and Commercial Times dat Apple halverwege 2015 stopt met de productie van iPhone 5c. De fabrikanten Foxconn en Wistron zullen in de aankomende maanden de productie steeds verder afbouwen. Apple heeft geen specifieke reden gegeven meld Macrumors. Doorgaans is het gebruikelijk dat Apple de productie van oudere modellen na een aantal jaren stopt, maar dat de productie van de iPhone 5c al naar anderhalf jaar stopgezet wordt is een bevestiging dat de smartphone totaal niet geliefd is.

Apple heeft volgens Macrumors nog geen plannen om de productie van de iPhone 5s stop te zetten. Het toestel komt uit hetzelfde jaar maar verkoopt nog steeds ontzettend goed ondanks dat de iPhone 6 en iPhone 6 Plus op de markt zijn gekomen. Door het stopzetten van de productie van de iPhone 5c zal Apple vanaf halverwege 2015 alleen nog maar smartphones produceren die voorzien zijn van Touch ID.

Het komt totaal niet als een verrassing dat Apple de productie van de iPhone 5c stop zal zetten. Het kleurrijke toestel werd gelijktijdig gepresenteerd met de iPhone 5s als een goedkopere variant. De verkoopcijfers van de iPhone 5c vielen direct tegen en Apple heeft al meerdere malen de productie naar beneden bijgesteld. CEO Tim Cook heeft destijds ook aangegeven dat de vraag naar de iPhone 5c dramatisch is.

Delen

Over de schrijver

Peter Keupink

Reageren op het bericht