iOS 8.1.1 update moet zorgen dat iPhone 4s sneller gaat werken

0

Begin deze week heeft Apple ontwikkelaars een bèta versie toegestuurd van de volgende update van iOS 8. De nieuwe update bevat zoals gewoonlijk bugfixes, waarmee kleine problemen verholpen worden. Maar iOS 8.1.1 zal volgens de ontwikkelaars die nu een bèta versie hebben ontvangen ook inspelen op het steeds trager worden van de iPhone 4s en iPad 2.

De iPhone 4s en iPad 2 zijn nog compatibel met iOS 8 en gebruikers van deze apparaten klagen van begin af aan al dat de iPhone en de iPad door de update naar iOS 8 een stuk langzamer is geworden en dat er meer crashes optreden. Met de update naar iOS 8.1 is het een en ander al aangepast aan het besturingssysteem waardoor de iPhone 4s en iPad 2 het beter trekken om het zwaardere systeem te laten draaien.

Apple zet alles in om de bruikbaarheid van de oudere modellen te vergroten. De Amerikaanse tech gigant moet wel aanpassingen doen, want het heeft belooft dat iOS 8 compatibel is vanaf iPhone 4s en iPad 2. Oudere generaties trekken iOS 8 niet. Apple heeft nog niet aangekondigd wanneer de tweede update beschikbaar wordt. Wij verwachten de update van iOS nog voor het einde van deze maand.

Delen

Over de schrijver

Peter Keupink

Reageren op het bericht