Algemene informatie

appleApple is niet alleen een heel bekend bedrijf, maar Apple is over de hele wereld een begrip. Wie nog nooit van Apple heeft gehoord, heeft onder een steen geleefd. Het bedrijf Apple is op de perfecte manier ontstaan. Zo wil iedereen wel graag hun toekomst wegzetten. Een drietal vrienden had namelijk het plan om een gezamenlijk idee uit te gaan werken en aan te bieden aan de markt. Het idee was om een personal computer te ontwikkelen en hier de markt mee te bestormen. Helaas liep dat even wat anders. De personal computer werd wel ontwikkeld, alleen was er totaal geen interesse voor. Toch lieten deze vrienden het er niet bij zitten en ze gaven niet op. De personal computer werd aan de kant geschoven en de vrienden ontwikkelden een computer met een plastic kast. Dit was nog nooit eerder uitgebracht. En dat was te merken, binnen een zeer korte tijd werd deze computer een hit. Onder de naam Apple Computers werd deze computer uitgebracht en dit bedrijf werd al snel op de kaart gezet. De computer kreeg de naam Apple II en hiermee werd de bekendheid van de naam Apple weggezet. Het bedrijf Apple Computers groeide enorm en er moesten steeds meer medewerkers in dienst worden genomen. Door deze groei besloot het bedrijf haar naam aan te passen en dit gebeurde in 2007. De naam van het bedrijf werd veranderd in Apple Inc. Door de groei hield het bedrijf zich op een gegeven moment ook met andere zaken bezig dan alleen computers. Het bedrijf Apple Inc, is tegenwoordig nog steeds een erg groot een belangrijk bedrijf en heeft maar liefst duizenden werknemers in dienst. De oprichter van Apple is natuurlijk de welbekende Steve Jobs. Hij heeft het bedrijf samen met twee vrienden opgericht.

Smartphones en abonnementen

iphone versiesEr kunnen hele spannende verhalen worden geschreven over de smartphones die door Apple zijn uitgebracht, maar dat is natuurlijk helemaal niet nodig. De smartphone die door Apple is uitgebracht is natuurlijk de iPhone. Dit toestel is beroemd over de hele wereld. Er zijn dan ook vele gebruikers over de gehele wereld die op dit moment gebruik maken van hun iPhone. De eerste iPhone is door Apple uitgebracht in 2007. Vanaf dat moment zijn er al vele verschillende modellen uitgebracht. Ook de iPhone heeft de complete verandering meegemaakt, van simpele mobiele telefoons tot luxe smartphones. Apple heeft vele verschillende modellen uitgebracht, maar niet al deze modellen zijn nog te verkrijgen. De oudste toestellen zijn natuurlijk erg verouderd en deze brengt Apple dan ook niet meer uit. De iPhone 4 en 5 zijn natuurlijk nog volop te verkrijgen. Ook zijn van deze twee modellen nog verschillende varianten uitgebracht. Zo ook bij de iPhone 5. Dit model volgende de populaire iPhone 4 op. De iPhone 5 sloeg goed aan, maar Apple wilde ook graag nog eens iets anders proberen. De concurrentie bracht luxe smartphones uit, maar daarentegen ook wat goedkopere modellen om zo een bredere doelgroep aan te kunnen spreken. Dit wilde Apple ook gaan proberen. Zodoende werden er twee nieuwe varianten uitgebracht. De iPhone 5S en de iPhone 5C. De iPhone 5S is de luxere variant. Deze smartphone straalt meer luxe uit en is iets prijziger. De iPhone 5C is de iets goedkopere variant. Dit model heeft een plastic behuizing, wat er automatisch ook iets goedkoper uitziet. Wel kan er bij deze behuizing constant worden veranderd qua kleur om het model levendig te houden. Eind van dit jaar, zal Apple haar nieuwste model gaan uitbrengen, de iPhone 6. Van deze variant wordt al erg veel verwacht, dit komt doordat er al behoorlijk wat geruchten rond gaan. Zo zal er van dit model, ook twee varianten worden uitgebracht. Wat in ieder geval voorop staat, is dat de iPhone 6 groter gaat worden als haar voorgangers. Zo zal er een iPhone 6 gaan komen met een 4,5 inch scherm en er zal een model uitkomen met een scherm van maar liefst 5,5 inch. We laten ons verrassen.

Alle iPhone modellen worden door alle providers aangeboden. De gebruiker heeft de keuze om het model af te nemen n combinatie met een abonnement, of het toestel kan los worden gekocht. De iPhone toestellen vallen in een iets hogere prijsklasse, dus zodoende is het erg logisch dat de meeste gebruikers kiezen voor een toestel in combinatie met een abonnement. De gebruiker kan zelf beslissen hoe het abonnement er uit komt te zien. Op deze manier kan het abonnement dan ook perfect aansluiten bij het belgedrag e data verbruik van de gebruiker.

Besturingssysteem

Apple heeft een eigen besturingssysteem, waar zij haar toestellen op laat draaien. Dit besturingssysteem heeft de naam iOS. Apple heeft dit systeem zelf ontwikkeld en Apple zorgt er ook voor dat dit systeem constant wordt vernieuwd. Als er een update is van dit systeem krijgen de toestellen van Apple hier automatisch een melding van. Op dit moment draaien de nieuwste toestellen op iOS 7, maar er gaan geruchten dat de iPhone 6 zal gaan draaien op iOS 8.